pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Rolada wołowa z farszem wieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

konkret jedzonko dla smakoszy :o)

Rolada wołowa z farszem wieprzowym

Składniki:

Rolada wołowa z farszem wieprzowym

 

  • 600 g wołowina,
  • 200 g karkówka bez kości,
  • 1 cebula podsmażona,
  • 4 łyżki mąka,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 0,5 szklanki mleko,
  • 1 bulionetka,
  • sól, cukier, pieprz,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Rolada wołowa z farszem wieprzowym
Karkówkę mielimy i mieszamy z bułką uprzednio namoczoną w mleku. Dodajemy cebulę i przyprawę do mięsa mielonego. Wołowinę rozbijamy pięścią i kładziemy na jej farsz wieprzowy. Rolujemy i obwiązujemy sznurkiem. Obtaczamy roladę w mące i podsmażamy na dużym ogniu. Przekładamy do rondla dolewamy 250 ml bulionu z bulionetki i dusimy pod przykryciem ok 1,5h.