angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Rolada z boczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rolada boczkowa:) Po prostu palce lizac:)

Rolada z boczku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada z boczku

 

  • bułki tartej, -jajko, -olej do smażenia, -cebula, -20dag pieczarek, -sól, pieprz, majeranek, papryka

Sposób przygotowania:

Rolada z boczku
1. Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyc jak ksiażka. Oprósz mięso solą, pieprzem, majerankiem. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na około1h.2. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój ją w kostkę. Pieczarki i cebulę przesmaż razem na oleju (przestudz). Wymieszaj z miesem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Masę dopraw sola, pieprzem majerankiem i papryką.Wymieszaj, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. 3.Wyjmij boczek z lodówki, rozłóż go. Posmaruj jego całą powierzchnię masą z mięsa mielonego. Delikatnie zwiń mięso w roladę. Zwiąż sznurkiem do pieczenia. Następnie ułóż je w natłuszczonej brytfanie. Oprósz boczek majerankiem i papryką, posmaruj olejem. 4. piecz około 70minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 stopni. Od czasu do czasu polewaj sosem, który powstał.
Rolada z boczku
Etap 1