Sposób przygotowania:
Rolada z boczku
1. Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyc jak ksiażka. Oprósz mięso solą, pieprzem, majerankiem. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na około1h.2. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój ją w kostkę. Pieczarki i cebulę przesmaż razem na oleju (przestudz). Wymieszaj z miesem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Masę dopraw sola, pieprzem majerankiem i papryką.Wymieszaj, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. 3.Wyjmij boczek z lodówki, rozłóż go. Posmaruj jego całą powierzchnię masą z mięsa mielonego. Delikatnie zwiń mięso w roladę. Zwiąż sznurkiem do pieczenia. Następnie ułóż je w natłuszczonej brytfanie. Oprósz boczek majerankiem i papryką, posmaruj olejem. 4. piecz około 70minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 stopni. Od czasu do czasu polewaj sosem, który powstał.
evita0007