Sposób przygotowania:
Rolada z boczku faszerowana mięsem
Boczek przekroić na dwa płaty, natrzeć peklosolą i odstawić w chłodne miejsce na ok 2 dni Mięsa (karkówkę, dzika i indyka) oczyścić i zmielić w maszynce. Dodać rownież zmieloną wcześniej namoczoną kromkę chleba. cebulę pokroić w kostkę i zeszkilć na smalcu Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulę, drobno posiekany czosnek, jajka i przyprawy. Wymieszać. Płaty boczku również lekko posypać przyprawami i lekko rozbić tłuczkiem. Nałożyć farsz mięsny i zrolować aby powstały ładne i zgrabne rolady. Każdą roladę obwiązać nicią spożywczą. Rolady wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 1,5-2 godzin Najpierw na 160 C a pod koniec pieczenia temperaturę zwiększyć na 180 C. Na 10 min przed końcem pieczenia rolady posypać mieszanką przypraw wg gustu (ja użyłam kolorowego pieprzy, czerwonej papryki i majeranku)