alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Rolada z ciasta filo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajny sposób na obiad. Roladę można podać np z filiżanką barszczu taj jak paszteciki. Polecam wszystkim :)

Rolada z ciasta filo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z ciasta filo

 

  • ciasto filo 8 arkuszy
  • 2 udka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • ok 1/2 szkl mleka

Sposób przygotowania:

Rolada z ciasta filo
Mięso myjemy, oczyszczamy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Marchew i pietruszkę obieramy i gotujemy razem z mięsem. Ostudzone mięso obieramy i mielimy w maszynce do mielenia razem z jarzynami. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy i mieszamy. Płaty ciasta filo (każdy z osobna) smarujemy mlekiem np za pomocą silikonowego pędzelka. Następnie układamy jeden na drugim. na wierzchu rozsmarowujemy farsz i zawijamy. Wierzch smarujemy mlekiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 35 min. Smacznego :)
Rolada z ciasta filo
Mięso gotujemy z warzywami, a następnie mielimy. Dodajemy podsmażoną cebulkę i przyprawy.
Rolada z ciasta filo
Platy ciasta filo smarujemy mlekiem a ostatni farszem
Rolada z ciasta filo
Następnie zawijamy roladę i wkłądamy do brytfanki
Rolada z ciasta filo
Pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.