bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Wytrawna wersja z ciasta francuskiego - nadziewana rolada.

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Składniki:

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego
Etapy przygotowania
Ciasto rozwinac i połozyc na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połaczyć ze startym serem pieprzem oraz ziołami i zmiksowac na jednolitą masę. Szynke, mozzarelle pokroić w kostke, Papryke w paseczki. Na ciescie rozsmarowac połowe z masy jajecznej, ułozyc na cieście szynke, ser i papryke, zalac reszta masy i zwinać w rolade. Lekko z wierzchu nakłuc widelcem, posmarowac żołtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.
Pyszna na swieżo po upieczeniu ale bardzo krucha, za to nastepnego dnia równie dobra ale bardziej zwarta. Corka zjadła w 2 dni prawie całą:)