p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

rolada z ciasta francuskiego z krewetkam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

rolada z ciasta francuskiego z krewetkami, czarnymi oliwkami, bazylią, posypana serem

rolada z ciasta francuskiego z krewetkam Więcej zdjęć (4)

Składniki:

rolada z ciasta francuskiego z krewetkam

 

  • 1/3 op. ciasto francuskie,
  • 15 szt krewetki,
  • 10 szt Oliwki czarne,
  • 10 liści bazylia świeża,
  • 1 łyżka oliwa z oliwek,
  • 2 łyżki ser grecki tarty,
  • do smaku przyprawa pikantna,
  • do smaku czosnek granulowany

 

Sposób przygotowania:

rolada z ciasta francuskiego z krewetkam
Na blacie ciasta rozłożyć równomiernie krewetki, czarne oliwki i liście bazylii, skropić oliwą, doprawić przyprawą pikantną i czosnkiem,, zwinąć ciasno wzdłuż najdłuższego boku, naciąć co jakiś czas, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem, po 10 minutach pieczenia posypać serem tartym i zapiekać jeszcze 10 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze porcje.
rolada z ciasta francuskiego z krewetkam
Etap 1
rolada z ciasta francuskiego z krewetkam
Etap 2
rolada z ciasta francuskiego z krewetkam
Etap 3