Sposób przygotowania:
Francuska rolada z mięsnym farszem
Gotowe mięso mielone z indyka smażymy na oliwie , doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pieczarki oraz sos pomidorowy. Szatkujemy pietruszkę i dodajemy sosu Pozostawiamy farsz do wystygnięcia. Po wystygnięciu kładziemy na ciasto francuskie i formujemy roladę. Wierzch smarujemy żółtkiem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220st. przez ok. 30min.BarszczNa skrzydełkach gotujemy bulion, dodajemy włoszczyznę. Przyprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym i wrzucamy ząbek czosnku.Buraczki drobno kroimy lub trzemy na trące i dodajemy do bulionu. dodajemy również 2 łyżki octu, by kolor barszczu był piękny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Następnie przecedzamy. Tak przygotowany barszcz idealnie się komponuje z francuską roladą. Życzę smacznego!