SUPERPRZEPIS

Francuska rolada z mięsnym farszem

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Francuska rolada z mięsnym farszem

Pyszna rolada z ciasta francuskiego z farszem w lżejszej wersji z mięsa indyka. Eleganckie danie idealne na rodzinne uroczystości.

Składniki:

Francuska rolada z mięsnym farszem

 

  • Rolada

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g mięsa mielonego z indyka Samo dobro Indykpol
  • 6 szt. pieczarek
  • pęczek pietruszki
  • sos pomidorowy
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz, słodka papryka

 

  • Barszcz czerwony

 

 

Sposób przygotowania:

Francuska rolada z mięsnym farszem
Gotowe mięso mielone z indyka smażymy na oliwie , doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pieczarki oraz sos pomidorowy. Szatkujemy pietruszkę i dodajemy sosu Pozostawiamy farsz do wystygnięcia. Po wystygnięciu kładziemy na ciasto francuskie i formujemy roladę. Wierzch smarujemy żółtkiem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220st. przez ok. 30min.BarszczNa skrzydełkach gotujemy bulion, dodajemy włoszczyznę. Przyprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym i wrzucamy ząbek czosnku.Buraczki drobno kroimy lub trzemy na trące i dodajemy do bulionu. dodajemy również 2 łyżki octu, by kolor barszczu był piękny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Następnie przecedzamy. Tak przygotowany barszcz idealnie się komponuje z francuską roladą. Życzę smacznego!