Sposób przygotowania:
Rolada z galaretką i truskawkami
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać kolejno cukier, ubijając,żółtka, oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać, Ciasto wylać na płaska blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku na grzanym do 180 st. przez 15 minut. Po upieczeniu przykryć ciasto ściereczką, energicznie przewrócić na drugą stronę. Delikatnie zdjąć z biszkopta papier, a ciasto zwinąć luźno razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody (połowa wody, jak podane na opakowaniu), pozostawić do lekkiego stężenia.
Obrane truskawki rozgnieść widelcem, wsypać cukier (do smaku), chwilę smażyć na małym ogniu. Ostudzić. Galaretkę wymieszać z usmażonymi truskawkami. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, włożyć do środka galaretkę z truskawkami, zwinąć w roladę i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Po wierzchu posypać cukrem-pudrem, lub udekorować dowolnie.
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody (połowa wody, jak podane na opakowaniu), pozostawić do lekkiego stężenia.
Obrane truskawki rozgnieść widelcem, wsypać cukier (do smaku), chwilę smażyć na małym ogniu. Ostudzić. Galaretkę wymieszać z usmażonymi truskawkami. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, włożyć do środka galaretkę z truskawkami, zwinąć w roladę i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Po wierzchu posypać cukrem-pudrem, lub udekorować dowolnie.
Sarenka
luna
Babciagramolka
Natala1210
Mandaryna
sloneczko1
Jojo
eli_555
wedith1
Sarenka
Doro
grazka
dopisze tylko truskawki.Super5.
misia53