Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z botwinkowym farszem
Botwinę sparzamy, następnie osuszamy.
Pierś z indyka oczyszczamy i formujemy płat, delikatnie rozbijając tłuczkiem. Na środek nakładamy posiekaną botwinkę, wierzch posypujemy tartą bułką, przyprawiamy. Zawijamy roladę i obwiązujemy mocno nićmi. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Odsmażamy je na oleju, następnie zapiekamy w piekarniku podlewając od czasu do czasu bulionem.
Pierś z indyka oczyszczamy i formujemy płat, delikatnie rozbijając tłuczkiem. Na środek nakładamy posiekaną botwinkę, wierzch posypujemy tartą bułką, przyprawiamy. Zawijamy roladę i obwiązujemy mocno nićmi. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Odsmażamy je na oleju, następnie zapiekamy w piekarniku podlewając od czasu do czasu bulionem.
MagdaMM