Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z morelami
Mięso z indyka rozkrajamy na płat, który następnie rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Czosnek siekamy drobno i nacieramy nim mięso. Następnie mięso smarujemy oliwą i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Morele myjemy, przekrajamy na pół, usuwamy pestki. Cześć świeżych moreli odkładamy na bok.
Na płat mięsa wykładamy świeże i suszone morele, zwijamy roladę, obwiązujemy ją nicią. Roladę przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, polewamy bulionem, obkładamy odłożonymi morelami i pieczemy 40 minut w 200 st.C. Usuwamy nić, kroimy indyka na plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Morele myjemy, przekrajamy na pół, usuwamy pestki. Cześć świeżych moreli odkładamy na bok.
Na płat mięsa wykładamy świeże i suszone morele, zwijamy roladę, obwiązujemy ją nicią. Roladę przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, polewamy bulionem, obkładamy odłożonymi morelami i pieczemy 40 minut w 200 st.C. Usuwamy nić, kroimy indyka na plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.