Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1029]

Rolada z indyka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada z indyka z farszem szpinakowym to pomysł na lekkie, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Polecam!

Rolada z indyka ze szpinakiem

Składniki:

Rolada z indyka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka ze szpinakiem
Szpinak myjemy, osuszamy. Czosnek kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy czosnek, wrzucamy szpinak i dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pierś z indyka rozcinamy na duży płat, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Na mięso wykładamy farsz, zwijamy w roladę, owijamy ją nicią, podsmażamy na oleju. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 45 minut.

Co jakiś czas podlewamy bulionem.