Sposób przygotowania:
Rolada z indyka ze szpinakiem
Szpinak myjemy, osuszamy. Czosnek kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy czosnek, wrzucamy szpinak i dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pierś z indyka rozcinamy na duży płat, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Na mięso wykładamy farsz, zwijamy w roladę, owijamy ją nicią, podsmażamy na oleju. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 45 minut.
Co jakiś czas podlewamy bulionem.
Pierś z indyka rozcinamy na duży płat, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Na mięso wykładamy farsz, zwijamy w roladę, owijamy ją nicią, podsmażamy na oleju. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 45 minut.
Co jakiś czas podlewamy bulionem.