patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz drobiowo-wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz wołowo-drobiowy. Idealny na Świąteczny obiad i nie tylko. Polecam podawać z kaszą lub ziemniakami.

Gulasz drobiowo-wołowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz drobiowo-wołowy

 

  • 500 g wołowiny bez tłuszczu
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki chilli
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 opakowanie prsyprawy do gulaszu
  • Kilka ziaren ziela angielskiego i ziaren jałowca
  • Kilka liści laurowych
  • Pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo-wołowy
Mięso myję i kroję w kostkę. Na patelnię wylewam olej, dodaję drobno posiekany czosnek a następnie mięso. Smażę na rumiano.

Do garnka wlewam wodę dodaję mięso. Następnie dodaję ziele, liść, ziarna jałowca, kostkę rosołową. Marchewkę i pietruszkę obieram i trę na tarce. Dodaję do mięsa.

Następnie dodaję przyprawy do gulaszu. Gotuję na małym ogniu ok 2 godziny aż mięso będzie miękkie.

Na samym końcu dodaję drobno posiekaną paprykę. Gotuję jeszcze ok 10 min.

Podaję z ulubionymi dodatkami oraz z drobno posiekaną natką pietruszki.
Gulasz drobiowo-wołowy
Marchewkę trę na tarce o grubych oczkach.
Gulasz drobiowo-wołowy
Pietruszkę obieram i trę na grubych oczkach na tarce.
Gulasz drobiowo-wołowy
Mięso kroję w kostkę a następnie smażę na rumiano dodaję czosnek.
Gulasz drobiowo-wołowy
Kurczaka kroję w kostkę i smażę. Dodaję do garnka.
Gulasz drobiowo-wołowy
Do garnka pod koniec gotowania dodaję paprykę.

Tagi:

gulasz danie