Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowo-wołowy
Mięso myję i kroję w kostkę. Na patelnię wylewam olej, dodaję drobno posiekany czosnek a następnie mięso. Smażę na rumiano.
Do garnka wlewam wodę dodaję mięso. Następnie dodaję ziele, liść, ziarna jałowca, kostkę rosołową. Marchewkę i pietruszkę obieram i trę na tarce. Dodaję do mięsa.
Następnie dodaję przyprawy do gulaszu. Gotuję na małym ogniu ok 2 godziny aż mięso będzie miękkie.
Na samym końcu dodaję drobno posiekaną paprykę. Gotuję jeszcze ok 10 min.
Podaję z ulubionymi dodatkami oraz z drobno posiekaną natką pietruszki.
Do garnka wlewam wodę dodaję mięso. Następnie dodaję ziele, liść, ziarna jałowca, kostkę rosołową. Marchewkę i pietruszkę obieram i trę na tarce. Dodaję do mięsa.
Następnie dodaję przyprawy do gulaszu. Gotuję na małym ogniu ok 2 godziny aż mięso będzie miękkie.
Na samym końcu dodaję drobno posiekaną paprykę. Gotuję jeszcze ok 10 min.
Podaję z ulubionymi dodatkami oraz z drobno posiekaną natką pietruszki.