Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami
Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.
Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.
Roladę udekorować wg uznania.
Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.
Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.
Roladę udekorować wg uznania.