kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Rolada z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.

Rolada z jabłkami

Składniki:

Rolada z jabłkami

 

  • jajka 4 całe
  • cukier pół szklanki
  • mąka 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska
  • jabłka średnie 5 sztuk

 

Sposób przygotowania:

Rolada z jabłkami
Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na nim starte jabłka.
Na jabłka wylać przygotowane ciasto i wyrównać powierzchnię.

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto kolor. Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę.

Roladę udekorować wg uznania.