Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami wg pioge7
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać na sztywną, białawą pianę. Gdy będzie już ubite, dodać żółtka i mieszać na bardzo wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, i dodać do masy, mieszając łyżką. Tak powstałe ciasto włożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i piec w 180 st. przez 25 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, ciasto wyłożyć z brytfanny i jeszcze ciepłe zwinąć w wilgotną ściereczkę. MASA: Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do rondla, dodać cukier i podsmażyć ok. 5 minut. Kisiele ugotować w litrze wody. Przygotowanymi kisielami zalać jabłka. Wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. DALEJ: Biszkopta rozwinąć, wyłożyć na niego masę i znowu zwinąć. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyłożyć z lodówki. Bitą śmietanę śnieżkę ubić z mlekiem. Do ubitej dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Wyłożyć na roladę. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!