Sposób przygotowania:
Rolada z jagodowym nadzieniem
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka oraz obie przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy cienko ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odrywamy papier i jeszcze ciepłe ciasto zwijamy w roladę. Nadzienie jagodowe: Umyte i przebrane owoce zasypujemy cukrem i pozostawiamy aby puściły sok. Odcedzamy sok i mieszamy z wodą, troszkę odlewamy i mieszamy z mąką ziemniaczaną, a resztę zagotowujemy. Dodajemy owoce i cały czas mieszając wlewamy sok wymieszany z mąką ziemniaczaną. Gotujemy, aż masa zgęstnieje. Krem: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Delikatnie mieszamy z jogurtem naturalnym oraz żelatyną rozpuszczoną w trochę gorącej wody. Rozwijamy biszkopt. Smarujemy gęstniejącym kremem jogurtowo śmietanowym. Na środku układamy nadzienie jagodowe i zwijamy roladę. Wierzch smarujemy resztą białego kremu i dekorujemy musem jagodowym. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.