Sposób przygotowania:
Rolada z kabanosamiETAP 1
Mięso myjemy i osuszamy. Osuszone rozkrawamy, tak by powstał zgrabny płat.
ETAP 2
Powstały płat nacieramy przyprawami (sól, pieprz, papryka oraz majeranek).
ETAP 3
Następnie posypujemy go startym na grubych oczkach serem oraz posiekaną natką pietruszki.
ETAP 4
Na ser i pietruszkę wykładamy w równych odstępach kabanosy.
ETAP 5
Całość rolujemy, tak by powstała zgrabna rolada. Dodatkowo przewiązujemy ją sznurkiem, by w trakcie pieczenia zachowała swój kształt.
Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia. Przed zawiązaniem rękawa nacieramy ją olejem. Gotową wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 100 minut w 180°C.
Gotową podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek np. do sałatki.
testing223
testing223