Sposób przygotowania:
Rolady wołowe z serem i papryką
Mięso wołowe rozbić cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą.
Na każdy nałożyć plaster sera i trochę papryki, ogórka, czosnku i cebuli.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, podsmażyć na oleju.
Zalać wodą, dodać podsmażoną cebulkę, liście laurowe, ziele angielskie i kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i doprawić. Podawać z ziemniakami i surówką.
Na każdy nałożyć plaster sera i trochę papryki, ogórka, czosnku i cebuli.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, podsmażyć na oleju.
Zalać wodą, dodać podsmażoną cebulkę, liście laurowe, ziele angielskie i kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i doprawić. Podawać z ziemniakami i surówką.