Sposób przygotowania:
Rolada z masą serową
Do jednej miseczki wbijamy żółtka a do drugiej dajemy białka. Ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier i jeszcze przez ok 5 minuty ucieramy białka z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtkucały czas ucierając. Przesiewamy mąkę, dodajemy czekoladowy budyń oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy w jedną stronę by ciasto nie upadło. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni nasz biszkopt przez ok 30 minut. Jeżeli przypiecze się góra przykrywamy folią .
Twaróg mielimy dwa razy. Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka , cukier waniliowy , cukier zwykły i mieszamy wszystko ze sobą dokładnie.
Po upieczeniu biszkotu na ciepły wykładamy masę serową. Zawijamy w roladę. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na noc.
Twaróg mielimy dwa razy. Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka , cukier waniliowy , cukier zwykły i mieszamy wszystko ze sobą dokładnie.
Po upieczeniu biszkotu na ciepły wykładamy masę serową. Zawijamy w roladę. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na noc.