gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Rolada z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobra rolada, polecam

Rolada z powidłami

Składniki:

Rolada z powidłami

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • powidła śliwkowe

Sposób przygotowania:

Rolada z powidłami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać do nich cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera. Dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z miksera. Mąki i proszek połączyć ze sobą. Przesiać przez sito i dodać do masy. Wymieszać łyżką. Następnie dodać ocet i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na dużą prostokątną brytfannę. Upiec w 180 st. i piec przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z brytfanny, nałożyć na biszkopta powidła i zwinąć w rulon (roladę). Zwijać w nawilżoną ściereczkę. Polecam. Bardzo dobra.