Sposób przygotowania:
Rolada z truskawkami
Oddzielamy żółtka od białek. topimy masło.Żółtka ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru , dodajemy przesianą mąkę i stopione chłodne masło. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru pudru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek . Płaską blaszkę z pieca wykładamy papierem pergaminowym i wylewamy ciasto . Pieczemy około 10 minut w temp. 200 °C. Ciasto wyjmujemy, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odwracamy tak, by ściereczka była na spodzie. Zwijamy w rulon. Odstawiamy aby wystygło .Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na puch . Serek homogenizowany dokładnie mieszamy z łyżką cukru pudru. I łączymy z masą śmietanową . Rozwijamy nasz rulon smarujemy gotową masą i posypujemy pokrojonymi w kostkę truskawkami całość można zrolować lub ja wyjdzie dużo masy połączyć końce ciasta ze sobą . Schłodzić w lodówce około 1 godzinki .