Sposób przygotowania:
Rolada z truskawkami
Oddzielam białka od żółtek. Z białek ubijam sztywną pianę a nastepnie dodaje po łyżeczce cukru i po jednym zółtku. Do puszystej masy dodaje wodę i przy najnizszych obrotach miksera dodaje pomału mąkę i miksuje aż do powstania jednolitej masy. Blachę do pieczenia o niskich brzegach wykładam pergaminem do pieczenia i wylewam na nią ciasto.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200c i piekę około 20 min. Upieczone ciasto wykładam na wigotną serwetkę posypaną równomiernie 2 łyżkami i zdejmuje pergamin. Schłodoną śmietane ubijam. Truskawki myje i kroje na doś spore kawałki. Śmietanę wykładam na ostudzone ciasto, układam truskawki i zwijam ( roladę posmarowaną śmietaną powinno zwinąć się natychmiast, gdy tylko wystygnie ponieważ jeśli przeleży zbyt długo straci elastyczność i nie da się zwinąć)Gotową roladę posypuje jeszcze cukrem pudrem i.....gotowe :)
czerwona papryczka