Sposób przygotowania:
Rolada z udźca indyczego z jarmużem i pomidoramiEtap 1

Cebulę pokroić w kostkę, papryczki i czosnek drobno posiekać, jarmuż opłukać i posiekać, pomidory pokroić w krótkie paseczki.
Etap 2

Cebulę zeszklić na łyżce oleju. Dodać do niej czosnek i papryczki, podsmażyć.
Etap 3

Dodać jarmuż i pomidory. Chwilę jeszcze podsmażać cały czas mieszając. Wszystko lekko doprawić solą i pieprzem.
Etap 4

Z udźca indyczego usunąć skórę i kość. Mięso mocno ponacinać, żeby otrzymać duży płat. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 5

Na mięsie rozłożyć przygotowany jarmużowo-pomidorowy farsz.
Etap 6

Zwinąć w roladę, włożyć do siatki wędliniarskiej.
Etap 7

Roladę z każdej strony mocno zrumienić na pozostałym oleju. Zrumienione mięso zalać 2 szklankami wody, dodać kostki mięsne. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 60 minut.
Etap 8

Gotową roladę zdjąć z patelni, odłożyć na kilkanaście minut. Następnie wyjąć ją z siatki wędliniarskiej, kroić w grube plastry.