Sposób przygotowania:
Rolada z indykaETAP 1:
Fileta myję i przecinam na dwie porcje, delikatnie rozbijam na cienkie płaty przez woreczek foliowy,
oprószam do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucam pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażam parę minut, po czym dodajemy świeży szpinak, przesmażam dosłownie chwilę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zestawiam z ognia.Zostawiam do wystudzenia.
ETAP 2:
Na mięsie rozkładam plastry żółtego sera, szpinakowe nadzienie i pokrojone, osączone wcześniej z zalewy suszone pomidory, zawijam w rulony,
ETAP 3:
panieruję kolejno w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej,
ETAP 4:
Smażę na wolnym ogniu pod przykryciem na oleju z każdej strony na złocisto. Podaję z ziemniakami i z dowolna surówką.
Życzę smacznego!
Magdalena88
niezły kąsek
SylaUla
Weronika91