SUPERPRZEPIS

Rolada z indyka

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 24
Rolada z indyka

Delikaty filet z indyka rolowany, nadziewany suszonymi pomidorami to propozycja na wykwintny smaczny obiad. Polecam!

Składniki:

Rolada z indyka

 

  • 70 dag fileta z indyka
  • 35 dag świeżego szpinaku
  • 15 dag suszonych pomidorów
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki aromatyzowanej oliwy z czosnkiem i pomidorami
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka

ETAP 1:

Rolada z indyka
szpinak podduszamy na oliwie z cebulką doprawiamy

Fileta myję i przecinam na dwie porcje, delikatnie rozbijam na cienkie płaty przez woreczek foliowy,
oprószam do smaku solą i pieprzem.

Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucam pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażam parę minut, po czym dodajemy świeży szpinak, przesmażam dosłownie chwilę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zestawiam z ognia.Zostawiam do wystudzenia.

ETAP 2:

Rolada z indyka
powstałym farszem nadziewamy rozbite mięso

Na mięsie rozkładam plastry żółtego sera, szpinakowe nadzienie i pokrojone, osączone wcześniej z zalewy suszone pomidory, zawijam w rulony,

ETAP 3:

Rolada z indyka
panieruję roladki w jajku mące bulce tartej

panieruję kolejno w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej,

ETAP 4:

Rolada z indyka
smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto

Smażę na wolnym ogniu pod przykryciem na oleju z każdej strony na złocisto. Podaję z ziemniakami i z dowolna surówką.
Życzę smacznego!


Tagi:

mięso danie