czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Rolada ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeden z wielu moich pomysłów na wykorzystanie gotowanych ziemniaków. Warto także paprykę posypać startym serem.

Rolada ziemniaczana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada ziemniaczana

 

  • 75 dag ugotowanych ziemniaków,
  • 2 żółtka,
  • sól,
  • 30 dag papryki konserwowej,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku lub 4 gałązki świeżego,
  • 15 dag mąki.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada ziemniaczana
Ziemniaki zmielić. Paprykę odcedzić i pociąć w paseczki. Do ziemniaków dodać żółtka i mąkę, zagnieść. Na zwilżonej folii spożywczej uformować płat masy ziemniaczanej, przykryć warstwą papryki i tymianku, zrolować. Zapiekać ok. 30 min w temp. 180st.
Rolada ziemniaczana
Etap 1