Sposób przygotowania:
Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
Farsz: Na patelnie z nieprzywierającą powłoką wrzucić szpinak i mieszać aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje. W między czasie pomidora osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na małe kawałki. Dodać na patelnię i smażyć aż składniki dobrze się połączą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonym chili. Zdjąć z ognia i ostudzić. Mięso: Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą. W miseczce wymieszać sok z pomarańczy, oliwę, pieprz oraz tymianek. Posmarować marynatą mięso. Wykonanie: Na płacie mięsa rozsmarować szpinak i na jednym z końców ułożyć pasek marchewki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami.. Przełożyć na silikonową formę i piec około 20-25 minut w 200 st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!