Sposób przygotowania:
Królik w czerwonym winie i sosie creme fraiche
► Cześci królika umyć, osuszyć i solidnie przyprawić solą i pieprzem.
► W brytfannie rozgrzać trochę oleju i krótko obsmażyć królika ze wszystkich stron. Następnie wrzucić cebule, czosnek i smażyć aż się zeszkli, po czym seler, marchewkę, liść laurowy i wszystko krutko dalej smażyć. Zalać winem, doprowadzić do wrzenia, wlać bulion i wszystko razem duśic.
► Brytfannę przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 70 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczonego królika wyjąć, przykryć folią aluminiową (aby mięso mogło przez krótki czas odpocząć). Sos przecedzić przez sito, ponownie zagotować, dodać śmietany (creme fraiche) i doprawić solą i pieprzem do smaku
► W brytfannie rozgrzać trochę oleju i krótko obsmażyć królika ze wszystkich stron. Następnie wrzucić cebule, czosnek i smażyć aż się zeszkli, po czym seler, marchewkę, liść laurowy i wszystko krutko dalej smażyć. Zalać winem, doprowadzić do wrzenia, wlać bulion i wszystko razem duśic.
► Brytfannę przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 70 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczonego królika wyjąć, przykryć folią aluminiową (aby mięso mogło przez krótki czas odpocząć). Sos przecedzić przez sito, ponownie zagotować, dodać śmietany (creme fraiche) i doprawić solą i pieprzem do smaku