Sposób przygotowania:
Roladka z biszkoptów z kremem owocowym
Biszkopty wypakować i ułożyć na całej powierzchni folii spożywczej ciasno obok siebie i grzbietami na dół. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z mascarpone. Schłodzić i po 40 min. wyjąć i wymieszać z rozmrożonymi, odsączonymi i wymieszanymi z cukrem pudrem owocami sezonowymi tj. jagodami lub malinami. Unieść w palce dwa końce folii i powoli ciasno zwijać spód z biszkoptów z kremem w roladkę, pilnując, aby nie wkręcić folii w środka. Potem oba końce folii spiąć klamerkami i wstawić ponownie do lodówki na przeszło godzinę. Po upływie czasu wyjąć deser położyć na półmisku, odwinąć go z folii, a folię ostrożnie wyciągnąć spod rolady. Deser pokroić na sześć porcji i podawać na talerzykach deserowych z łyżeczkami.