Sposób przygotowania:
Roladka z karpia z grissini
Zaczynamy od przygotowania ryby.Mięso oddzielamy od skóry,mielimy 3 razy.Sporządzamy emulsję z żółtka i masła, ubijamy pianę z białek.Następnie siekamy drobno natkę pietruszki,dodajemy do farszu,doprawiamy solą i pieprzem.Na folii układamy skórę ryby i nakładamy na nią farsz.Na środek farszu kładziemy śliwki,zwijamy roladkę. Gotujemy ok.25 minut. Grzyby sparzyć i odsączyć,cebulę kroimy w cienkie piórka.Pomidory spażamy i oddzielamy skórę,wyjmujemy miąższ i kroimy w paski.Na maśle podsmażamy cebulę,dodajemy grzyby a na sam koniec pomidory. Przygotowujemy sos: demi glace redukujemy na patelni, dodajemy masło,trochę wina. Po ugotowania rybę kroimy na kawałki,układamy wszystko na talerzu,dekorujemy.
Pyza
Pyza
Babciagramolka
Michaś1916
Henia
Babciagramolka
Michaś1916