goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki cielęce z oscypkami i z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna wersja roladek, tym razem rodem z Zakopanego.

Roladki cielęce z oscypkami i z papryką

Składniki:

Roladki cielęce z oscypkami i z papryką

 

  • cielęcina bez kości 70 dag
  • oscypki małe 4 sztuki
  • oliwki zielone 8 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • olej 5 łyżek
  • śmietana 3 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • bulion 1 1/2 szklanka
  • czerwone wino 1/2 szklanka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce z oscypkami i z papryką
Mięso kroimy na grube plastry, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy przyprawami. Z jednej strony smarujemy mięso musztarda. Paprykę kroimy w paseczki, oliwki na połówki, oscypki w słupki. Podane składniki układamy na mięsie, doprawiamy i zawijamy. Roladki spinamy wykałaczkami lub zwijamy nicią. Obsmażamy roladki na tłuszczu, podlewamy bulionem, winem. Pod koniec duszenia, zaprawiamy sos śmietaną, doprawiamy do smaku.

Tagi:

beza bezy papryka