BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Roladki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj podałam mojej rodzince smaczne, kruche roladki drobiowe .Roladki nadziane suszonymi pomidorami oraz serem feta z dodatkiem natki pietruszki.

Roladki drobiowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Filet dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć.

Ponacinać a następnie rozbić na płat.

Płat oprószyć przyprawami, nałożyć suszone pomidory, ser feta oraz natkę pietruszki.

Mięso zwinąć ciasno w rulon,obtaczać w mące, w rozbełtanym jajku oraz na koniec w bułce tartej.

Olej dobrze rozgrzać włożyć roladę i smażyć do miękkości.

Podawać do drugie dania lub jako smakowita przekąska.
Roladki drobiowe
Filet dokładnie oczyścić, opłukać ,osuszyć, ponacinać i delikatnie rozbić
Roladki drobiowe
Rozbity płat filetu poruszyć przyprawami
Roladki drobiowe
Na płacie rozłożyć w dwóch rzędach pomidory suszone ,ser feta oraz kawałki natki pietruszki
Roladki drobiowe
Zwinąć ciasno w roladę , którą obtoczyć w mące , rozbełtanym jajku
Roladki drobiowe
Na samym końcu panierować w bułce tartej
Roladki drobiowe
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięsko będzie miękkie