Sposób przygotowania:
Kurczak z kurkami, kasztanami i kukurydzą w sosie
Umyte i osuszone piersi pokroić na większe kawałki.
Podsmażyć ja w szerokim rondlu na klarowanym maśle a potem dodać kurki i jeszcze chwilę smażyć.
Dodać przyprawy do smaku i wrzucić pokrojone na ćwiartki kasztany oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstniej ( nie trwa to długo ).
Na sam koniec dodać jeszcze posiekany szczypior ( trochę odłożyć do dekoracji ) i wymieszać.
W razie konieczności jeszcze doprawić.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Podsmażyć ja w szerokim rondlu na klarowanym maśle a potem dodać kurki i jeszcze chwilę smażyć.
Dodać przyprawy do smaku i wrzucić pokrojone na ćwiartki kasztany oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstniej ( nie trwa to długo ).
Na sam koniec dodać jeszcze posiekany szczypior ( trochę odłożyć do dekoracji ) i wymieszać.
W razie konieczności jeszcze doprawić.
Podawać z makaronem lub ryżem.