Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe "bogato" faszerowane
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.
2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, ogórki i paprykę pokroić w paski.
3. Na plastry mięsa kłaść kawałki papryki i ogórka oraz podsmażony boczek. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 7 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.
2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, ogórki i paprykę pokroić w paski.
3. Na plastry mięsa kłaść kawałki papryki i ogórka oraz podsmażony boczek. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 7 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.