kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki drobiowe "bogato" faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Połączenie papryki z ogórkiem konserwowym i boczkiem nadają roladkom zadziwiającego smaku! Są smaczne i bardzo sycące.

Roladki drobiowe "bogato" faszerowane

Składniki:

Roladki drobiowe "bogato" faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe "bogato" faszerowane
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.

2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, ogórki i paprykę pokroić w paski.

3. Na plastry mięsa kłaść kawałki papryki i ogórka oraz podsmażony boczek. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 7 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.