Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe w sosie własnym
Kiełbasę, cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę, mieszamy . Płaty mięsa rozbijamy bardzo cienko ,posypujemy pieprzem i solą ,smarujemy musztardą/ na każdym układamy niewielką ilość farszu , zawijamy jak krokiety , spinamy wykałaczką aby podczas smażenia się nie rozpadły .
Na patelni (ja używam woka ) rozgrzewamy olej i wrzucamy roladki wcześniej obtoczone w mące.Smażymy na złoty kolor, po kilku minutach wlewamy bulion (jeśli zostało nam farszu również dorzucamy go na patelnie ) ,smażymy aż mięso zmięknie. Jeśli sos okaże się za rzadki można go zagęścić odrobiną mąki. Gotowe roladki podajemy z ziemniakami i surówką (z roladek wcześniej usuwamy wykałaczki)
Na patelni (ja używam woka ) rozgrzewamy olej i wrzucamy roladki wcześniej obtoczone w mące.Smażymy na złoty kolor, po kilku minutach wlewamy bulion (jeśli zostało nam farszu również dorzucamy go na patelnie ) ,smażymy aż mięso zmięknie. Jeśli sos okaże się za rzadki można go zagęścić odrobiną mąki. Gotowe roladki podajemy z ziemniakami i surówką (z roladek wcześniej usuwamy wykałaczki)