gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z farszem jajecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane roladki z farszem jajecznym podaję na obiad z ziemniakami i surówką jako danie główne.

Roladki drobiowe z farszem jajecznym

Składniki:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 4 jajka
  • 50 gram żółtego sera
  • 2 łyżki ketchupu
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym

ETAP 1:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Ugotowane jajka drobno siekamy i przekładamy do miski.

3 jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Po czym drobno siekamy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Do jajek dodajemy ketchup i starty ser żółty.

Do jajek dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz ketchup. Mieszamy.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron.

Filet z kurczaka kroimy na części, które rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Kotlety przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Na plastry mięsa wykąłdamy farsz jajeczny.

Na przyprawione plastry mięsa wykładamy farsz jajeczny. Mięso z farszem zwijamy w roladki.

ETAP 5:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Roladki maczamy w jaku i panierujemy w bułce tartej.

Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 6:

Roladki drobiowe z farszem jajecznym
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, obracając co jakiś czas na złoty kolor.