gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane roladki drobiowe z paluszkami rybnymi podaję na obiad z ziemniakami i surówką jako danie główne.

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi

Składniki:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • ok. 4 paluszki rybne
  • ok. 6 plasterków serka topionego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi

ETAP 1:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy.

Filet z kurczaka kroimy na części i rozbijamy je tłuczkiem na kotlety. Kotlety przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi
Na mięsie układamy serek topiony i paluszek rybny.

Na przyprawionym mięsie układamy plasterki serka topionego. Paluszki rybne, które wcześniej rozmrażamy, przekrawamy na pół i układamy na serkach. Całość zawijamy w roladki.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi
Roladki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z paluszkami rybnymi
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Następnie smażymy (obracając) na rozgrzanym tłuszczu, na jasno brązowy kolor.