Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Roladki drobiowe z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i proste w wykonaniu roladki mogą umilić każdy zwyczajny obiad.

Roladki drobiowe z parówką

Składniki:

Roladki drobiowe z parówką

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z parówką
Filety oczyszczamy z żyłek i rozbijamy na placki. Ogórki kroimy wzdłuż na plasterki, paprykę na cienkie słupki a parówkę na połówki wzdłuż. Każdy filet smarujemy musztardą. Na środku każdego układamy plasterek ogórka, słupek papryki i połówkę parówki. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki układamy w garnku obok siebie. Do naczynia na spodzie wlewamy wodę (ok. 3/4 jego objętości). Gotujemy 40 minut aż będą miękkie. Ugotowane roladki podajemy z ryżem lub ziemniakami.