Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z rodzynkami
Rodzynki zalać dwiema szklankami wrzątku. Odstawić do wystudzenia, po czym odsączyć (wodę zostawić do przygotowania sosu). Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie przekroić wzdłuż, tak aby powstały 4 roladki. Mięso lekko rozbić, przyprawić z obu stron solą selerową i przyprawą pfeffer gold (przyprawy nie żałować!). Na każdym kawałku mięsa położyć plaster sera, następnie trochę posiekanego koperku i na brzegu po łyżeczce sparzonych rodzynek (te, które zostaną, będą wykorzystane do sosu). Zwinąć roladki i zabezpieczyć wykałaczkami, aby się nie rozwinęły. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, po czym wlać wodę, w której moczyły się rodzynki i dusić pod przykryciem ok. 15 minut (na wolnym ogniu). Po tym czasie wyciągnąć roladki, wrzucić pozostałe rodzynki i koperek. Zagotować, a następnie zagęścić sos mąką rozmieszaną z odrobiną wody. Doprawić wedle uznania. Sosem polać roladki. Podawać z ryżem lub ziemniakami.