Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 314]

Roladki drobiowe z zieloną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pieczone w piekarniku (w folii aluminiowej) roladki drobiowe z zieloną papryką i żółtym serem w migdałach.

Roladki drobiowe z zieloną papryką

Składniki:

Roladki drobiowe z zieloną papryką

 

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • ok. 1/2 zielonej papryki
  • kawałek żółtego sera
  • przyprawa do kurczaka
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki migdałów (płatki)

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z zieloną papryką

Etap 1:

Roladki drobiowe z zieloną papryką
Mięso przekroić, rozbić, przyprawić i ułożyć paprykę i ser.

Umytą i oczyszczoną pierś przekroić na pół (ale nie przeciąć) i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (z obu stron). Na mięso położyć pokrojoną w paski paprykę i ser żółty.

Etap 2:

Roladki drobiowe z zieloną papryką
Mięso przełożyć na folię aluminiową i zwinąć w roladę.

Mięso przełożyć na folię aluminiową i zwinąć w roladę.

Etap 3:

Roladki drobiowe z zieloną papryką
Mięso dokładnie posypać płatkami migdałów.

Obsypać migdałami. Można dodatkowo rozmącić jajko i posmarować nim mięso, wtedy migdały będą lepiej się trzymać.

Etap 4:

Roladki drobiowe z zieloną papryką
Roladę owinąć folią i piec w temp. 200°C.

Dokładnie owinąć folią. Nagrzać piekarnik do 200°C i piec przez ok. 20-25 minut. Jeśli wolicie zrumienione mięso, wystarczy rozwinąć folię i roladę przez 5 do 10 minut zostawić jeszcze je w piekarniku.

Tagi:

papryka