iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dekorujemy papryczkami chili lub papryką. Są bardzo zdrowe i smaczne nieco inne niż tradycyjne gołąbki.

Roladki z młodej kapusty

Składniki:

Roladki z młodej kapusty

 

  • 7 liści młodej kapusty,
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 15 listków szpinaku,
  • 3 marchewki,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 listki laurowe,
  • 2 pomidory,
  • mały pęczek szczypioru.

Sposób przygotowania:

Roladki z młodej kapusty
Liście kapusty parzymy, mięso wyrabiamy z posiekanym szpinakiem, startymi marchewkami, jajkami, bułką tartą, solą, pieprzem, koncentratem oraz szczypiorem. Każdy liść smarujemy grubo farszem, zwijamy. W naczyniu żaroodpornym układamy roladki, zalewamy bulionem, układamy plastry pomidora oraz wkładamy pomiędzy nie wkładamy listki, pieczemy pod przykryciem 50 minut.