Sposób przygotowania:
Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
Liście z kapusty oparzamy. Karczek gotujemy z odrobiną soli z liściem laurowym i zielem angielskie, kaszę oraz ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie mielimy - mięso, kaszę oraz ryż i małą czerwoną cebulkę. Do zmielonych składników dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem - wyrabiamy na jednolita masę. Liście kapusty rozkładamy, następnie nakładamy farsz na 3*4 objętości liścia i zawijamy roladkę, układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy około450 -500 ml wody, DO kubeczka dodajemy około 50 ml wody następnie dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie - dokładnie mieszamy, polewamy po naszych roladkach, Tak przygotowane roladki zawijamy folią i pieczemy w piekarniku przez około 80 minut w 190 stopniach, pod koniec pieczenia ściągamy folię by roladki zapiekły się z góry, Smacznego
edytaha
Konczi
ehh rozczaruję Cię gdyż wszystkie znikły ...
edytaha
Nie dziwię się, bardzo apetycznie wyglądają :)
Konczi
oj .. wielka szkoda bo fajna kombinacja
ginowski75