Wikkka

Wikkka

Kucharz
[Przepisów: 19]

Gołąbki zawijane w młodej kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki zawijane w młodej kapuście

Składniki:

Gołąbki zawijane w młodej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki zawijane w młodej kapuście
Liście kapusty oddzielić od głąba i włożyć do garnka z zagotowaną,posoloną wodą na 2-3 minuty.Delikatnie wyjąć,ostudzić.Kaszę ugotować w 4 szklankach osolonej wody z odrobiną oleju.Grzyby namoczyć w mleku,odsączyć i drobno pokroić.Cebulę pokroić w drobną kostkę i połączyć z grzybami(można dodać trochę miesa mielonego),zarumienić na patelni.Dokładnie wymieszać farsz,przyprawić sola,pieprzem i nacią.Dodać kaszę i dokładnie wymieszać.Nakładać na liście i dokładnie zawinąć w roladki.Ułożyć ściśle w garnku.Koncentrat rozmieszać ze śmietaną i wodą,doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku i zalać gołąbki.Gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty ok 1 godz.