Sposób przygotowania:
Roladki kawalerskie
Mortadelę w kawałku obrać z osłonki i pokroić naplasterki, każdy przekroić na pół.
Boczek pokroić w jak najcieńsze plastry, ułożyć na nim mortadelę, posmarować musztardą.
Ułożyć paski papryki, zwinąć i spiąć wykałaczką.
Maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce.
Smażyć na rumiano na mocn rozgrzanym tłuszczu.
Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Ułożyć na półmisku, obłożyć chrzanem, przybrać plasterkami cytryny.
Boczek pokroić w jak najcieńsze plastry, ułożyć na nim mortadelę, posmarować musztardą.
Ułożyć paski papryki, zwinąć i spiąć wykałaczką.
Maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce.
Smażyć na rumiano na mocn rozgrzanym tłuszczu.
Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Ułożyć na półmisku, obłożyć chrzanem, przybrać plasterkami cytryny.