Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki mielone z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet indyka. Roladki z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.

Roladki mielone z indyka

Składniki:

Roladki mielone z indyka

 

Sposób przygotowania:

Roladki mielone z indyka

I

Roladki mielone z indyka
Przygotowanie mięsa indyka, mielimy i łączymy z innymi składnikami.

1. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
2. Do mięsa wbijam jajko, wsypuję sól, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, paprykę ostrą i dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.

II

Roladki mielone z indyka
robienie kotletów, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. Mięso dokładnie wyrabiam i formuję podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

III

4. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
5. Smacznego.