Sposób przygotowania:
Roladki na kazda okazje
Potrzebny jest 1L rosolu lub bulionu z kostki.Ugotowac 3 jajka na twardo,wystudzic,obrac ze skorupki i przekroic na pol.
Ogorki pociac na cwiartki.Groszek odsaczyc na sitku.Marchew pokroic na plastry o 3-4mm grubosci.
Rosol doprowadzic do wrzenia,odlac 1/2 kubka i rozpuscic w niej zelatyne.Po dokladnym rozpuszczeniu polaczyc z reszta wywaru.
Do duzej plaskiej blachy lub naczynia ulozyc pokrojone plastry marchewki,zasypac je groszkiem.W kazdy plaster szynki zawinac 1 cwiartke ogorka i ukladac w naczyniu wedlug uznania.W srodek lub pomiedzy ukladamy polowki jajka.Calosc zalewamy rosolem z zelatyna a na samym koncu dekorujemy listkami natki pietruszki.
Wstawiamy do lodowki na ok 2 godz.
Pozniej to juz tylko ................... paluszki lizac.
Mozna podawac z pieczywem , skropione cytryna, octem,lub naturalne.
Smacznego................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogorki pociac na cwiartki.Groszek odsaczyc na sitku.Marchew pokroic na plastry o 3-4mm grubosci.
Rosol doprowadzic do wrzenia,odlac 1/2 kubka i rozpuscic w niej zelatyne.Po dokladnym rozpuszczeniu polaczyc z reszta wywaru.
Do duzej plaskiej blachy lub naczynia ulozyc pokrojone plastry marchewki,zasypac je groszkiem.W kazdy plaster szynki zawinac 1 cwiartke ogorka i ukladac w naczyniu wedlug uznania.W srodek lub pomiedzy ukladamy polowki jajka.Calosc zalewamy rosolem z zelatyna a na samym koncu dekorujemy listkami natki pietruszki.
Wstawiamy do lodowki na ok 2 godz.
Pozniej to juz tylko ................... paluszki lizac.
Mozna podawac z pieczywem , skropione cytryna, octem,lub naturalne.
Smacznego................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!