jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Roladki nalesnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomita i ciekawie wyglądająca przekąska

Roladki nalesnikowe

Składniki:

Roladki nalesnikowe

 

  • 6 naleśników
  • opakowanie twarogu półtłustego
  • 2 łyżeczki chrzanu (najlepiej bez dodatku śmietany)
  • 2 łyżeczki majonezu
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe
  • oliwki
  • ser żółty
  • wędlina
  • serek topiony
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki nalesnikowe
Naleśniki usmaż z ciasta według swojego przepisu, tak jak lubisz. Aby uzyskać kolorowe naleśniki, do ciasta dodaj - na czerwone: paprykę słodką, chili i koncentrat pomidorowy, na żółte: curry i kurkumę, na ziołowe: zioła prowansalskie i pieprz. Twarożek rozetrzyj widelcem z majonezem i chrzanem, przypraw solą i pieprzem. Na naleśnikach ułóż nadzienie twarożkowe oraz kawałeczki papryki, ogórka, wędliny, sera, oliwek. Kilka naleśników posmaruj serkiem topionym i obłóż dodatkami. Naleśniki zawiń i pokrój na kawałki. Zanim podasz, schłódź w lodówce.