roladki orientalne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

roladki orientalne

Składniki:

roladki orientalne

 

  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • 125 g chudy twaróg,
  • żółte curry w proszku,
  • tandoori masala,
  • mielony kumin,
  • pieprz biały Prymat,
  • przyprawa do kurczaka Prymat

Sposób przygotowania:

roladki orientalne
Najpierw umyć pierś z kuczaka pokroić na 4 cienkie plastry. Każdy z nich bardzo delikatnie rozbić uważając, by nie porobić w mięsie dziur. Z jednej strony posypać przyprawą do kurczaka. Ser wymieszać z pozostałymi przyprawami do smaku, podzielić na 4 części. Uformować z sera wałeczki, kłaść po jednym na plaster piersi (na stronę posypaną przyprawą do kurczaka). Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać przez 15-20 minut.