eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Roladki rybne Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna rybka z grilla w nowym wydaniu.

Roladki rybne Eli

Składniki:

Roladki rybne Eli

 

  • 6 filetów pangi(może być inna ryba)
  • Marynata:
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chili słodki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyzka ziołowej przyprawy do grilla
  • 1 cytryna-sok
  • pieprz

 

  • 12 małych plasterków boczku wędzonego
  • 12 plastrów młodej cukini(krojonych wzdłuż-około 25-30 cm)
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • pieprz
  • 24 wykałaczki
  • 2 tacki aluminiowe grillowe

Sposób przygotowania:

Roladki rybne Eli
Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym filety przekroić wzdłuż na dwie części.Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać,aż wszystko się połączy.Filety zalać marynatą tak,żeby cała ryba była nią pokryta i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.Sładniki marynaty do cukini tak samo połączyć,pokryć nią cukinię i włożyć do lodówki.Rybę i cukinię osuszyć z marynaty.Plasterki boczku zrolować i owinąć rybą.Rybne roladki owinąć plastrami cukini i spiąć każdą 2 wykałaczkami.Roladki położyć na tacki aluminiowe i piec na grillu aż roladki będą miękkie i zrumienione.Smacznego!