mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zawijaski rybne z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste, smaczne i bardzo aromatyczne danie:)

Zawijaski rybne z pesto Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zawijaski rybne z pesto

 

  • 2 filety z pangi
  • pesto genovese - po 2 łyżeczki na każdy filet
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • małe wykałaczki
  • cytryna do podania

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski rybne z pesto
Filety z ryby o białym mięsie np. pangi oprószam delikatnie solą i pieprzem. Każdy filet przekrawam wzdłuż na dwie lub cztery części (zależy to od wielkości filetu rybnego). Każdy pasek filetu smaruję bazyliowym pesto, zwijam jak roladkę i spinam małą wykałaczką. Rybne roladki smażę na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obydwu stron po kilka minut pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po usmażeniu kładę roladki rybne na ręczniku papierowym i osączam z nadmiaru tłuszczu. Podaję z kawałkiem cytryny.
Zawijaski rybne z pesto
Filety rybne oprószam solą i pieprzem, smaruję pesto
Zawijaski rybne z pesto
Zawijaski rybne smaże na tłuszczu na patelni pod przykryciem

Tagi:

pesto