Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki rybne z warzywami na patelnię

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki rybne z warzywami z patelni, czemu nie, są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie.

Roladki rybne z warzywami na patelnię Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki rybne z warzywami na patelnię

 

  • warzywa na patelnię - 450 g
  • filety rybne panga - 5 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki rybne z warzywami na patelnię
Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić. Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami. Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła. Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami.
Roladki rybne z warzywami na patelnię
Warzywana patelnię podczas smażenia na tłuszczu
Roladki rybne z warzywami na patelnię
Filety rybne osuszone i obsypane solą i pieprzem
Roladki rybne z warzywami na patelnię
Usmażone warzywa ułożone na filecie rybnym
Roladki rybne z warzywami na patelnię
Roladki rybne z warzywami podczas smażenia

Tagi:

filety rybne