goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki rybne z nadzieniem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Roladki rybne z nadzieniem grzybowym

Składniki:

Roladki rybne z nadzieniem grzybowym

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki rybne z nadzieniem grzybowym
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawami. Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy. Siekamy. Cebulkę siekamy, podduszamy na maśle, dodajemy grzyby, masło oraz bułkę tartą. Całość podsmażamy, doprawiamy. Filety z dorsza smarujemy grzybowym farszem, rolujemy. Każdą roladę obwijamy plasterkiem boczki, spinamy wykałaczką i odsmażamy na oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 15 minut.